Janine Jansen til Valdres!

lørdag 14. januar 2017
Janine Jansen High Res 3 - Credit Sara Wilson _Decca
Janine Jansen kommer til Valdres sommersymfoni 2017!

Verdensstjerne på åpningskonserten til Valdres sommersymfoni!

Den hollandske stjernefiolinisten Janine Jansen innvier ny utescene på museet sankthansaften.

Publikum kan se fram mot en uforglemmelig opplevelse under årets sommersymfoni. Under åpningskonserten 23. juni vil det være mulig å få oppleve fiolinist Janine Jansen som solist med Trondheim symfoniorkester i Sibelius’ kjente fiolinkonsert. Jansen er en av verdens mest ettertraktede solister, og er – til tross for at hun ennå ikke har fylt 40 år – blitt en publikumsyndling, som jevnlig opptrer som solist med verdens ledende symfoniorkestre, som Berlinfilharmonien, Wienerfilharmonien, Concertgebouw-orkesteret, London Symphony Orchestra, New York Philharmonic, Los Angeles Philharmonic, Chicago symfoniorkester m.m. Jansen har naturligvis samarbeidet med de aller fremste dirigentene og musikerne i verden, og har gitt ut en rekke kritikerroste CD-innspillinger.

Kunstnerisk leder for Valdres sommersymfoni, Guro Kleven Hagen, har spilt med Jansen to ganger i løpet av det siste året, bl.a. under Festspillene i Bergen i mai. Det var som en følge av dette samarbeidet at Guro inviterte verdensstjernen til Valdres i juni. Guro er naturligvis svært glad for å kunne ønske Janine Jansen velkommen til Valdres.

–Denne konserten bør definitivt kunne bli en opplevelse for livet for alle som kommer, sier hun entusiastisk. Guro beskriver Jansen som en helt spesiell musiker, med en unik og ekte tilstedeværelse i musikken, kombinert med en fabelaktig formidlingsevne. –I tillegg er hun en svært sympatisk person, smiler Guro.

Sibelius fiolinkonsert regnes blant perlene i den klassiske musikklitteraturen, og betegnes som en svært virtuos og teknisk krevende konsert, med mange svært vakre melodilinjer.

– Sibelius fiolinkonsert er en av de mest elskede fiolinkonsertene, og ekstra flott blir det selvsagt å få høre denne musikken fremført utendørs, omgitt av den flotte Valdresnaturen rundt utescena på museet!, sier hun.

Jansen har for øvrig sterk tilknytning til Norden, ettersom hun for tiden er bosatt i Stockholm, og spiller på en Stradivari-fiolin fra 1707 eid av den norske sparebankstiftelsen Dextra Musica. Dextra Musica eier for øvrig også instrumentene til mange av årets artister under sommersymfonien.