Praktisk informasjon

19 06 24 Festivalinntrykk C Tom Henning Bratlie 01

Følg med her for å holde dere oppdatert på praktisk informasjon vedrørende kursene.

OBS! Informsjon/tidspunkt blir oppdatert løpende

LES NØYE PÅ DENNE SIDEN FØR DERE KONTAKTER OSS MED SPØRSMÅL

Her kommer nærmere informasjon, timeplan for oppmøtedagene, noter, informasjon om festivalkonsertene du har tilgang til og diverse detaljer.

Vi vil forsøke å være behjelpelige så godt vi kan med å svare på e-poster, men dersom det er informasjon som ligger eller kommer på nettsiden, vil vi henvise til denne. Dette da vi dessverre ikke har kapasitet til å håndtere alle detaljspørsmål via e-post.

Takk for forståelsen!

Festivalkonserter:

Deltakere og foreldre som bor på folkehøgskolen i regi av Valdres sommersymfoni har gratis inngang på utvalgte festivalkonserter. Armbåndet som utdeles ved innsjekk fungerer som inngangsbillett til de følgende konserter: (ønsker dere å kjøpe billetter til andre konserter, trykk her.)

1.periode:

21.juni: Åpningskonsert med Leif Ove Andsnes og Operaorkesteret på Valdres folkemuseum kl 18.00. 

24.juni: Urfremføring av bestillingsverk og lærerkonsert. På Valdres folkehøgskole kl 17:30

25.juni: Forhold som slår gnister. På Valdres folkehøgskole kl. 18.00

26.juni: Avslutningskonsert for periode 1. På Valdres folkehøgskole kl 11.00

2.periode:

26.juni: Sommersymfoniens mange venner. På Valdres folkehøgskole kl 16.00

29.juni. Lærerkonsert på Valdres folkehøgskole kl 20.30

30.juni: Peer Gynt, vennskapsbånd av musikk og ballett. I Valdreshallen kl 18.00

30.juni: Vennskap gjennom musikk. På Valdres folkehøgskole kl 20.30

 

Her følger litt informasjon om kursene som vi ber deg lese nøye!

* På Valdres Folkehøgskole (Leira) bor alle deltakere under 18 år, (deltakere under 11 år med én foresatt).

* På Fagernes hotell (Fagernes) bor alle deltakere over 18 år. Deltakere fylt 18 år har, i henhold til vårt reglement, ansvar for seg selv, og at de møter til øvelser og konserter og ellers følger vårt reglement.

Alle sjekker inn og får utlevert velkomstmappe der de skal bo!

Innsjekk og timeplan

Ved registrering og innsjekk på kursstedet får alle kursdeltakere utdelt en mappe med bl.a. sin egen individuelle timeplan. Foresatte som skal følge de yngre deltakerne vil få tildelt små oppgaver.

 Oppmøtedag - TIMEPLAN 1.periode, 21.juni:

 • Innsjekk 14.30 - 16.30 (Vi anbefaler de som kommer fra Oslo å ta bussen som er på Leira kl 16:10, vær gjerne tidlig ute med å bestill billett, for å sikre deg plass! Mer info om dette under)
 • OBLIGATORISK INFORMASJONSMØTE 16.50
 • Buss til åpningskonserten på Valdres folkemuseum kl 17.20 for samtlige deltakere. Alle deltakere og foreldre som bor på VFHS går gratis med armbåndet dere får ved innsjekk.
 • 20.00 Buss retur til VFHS
 • 20.30 Grilling og leker!

Avreise den 26.juni blir etter konserten kl 11.00, denne er ferdig ca 13.00 

 

Oppmøtedag TIMEPLAN 2.periode, 26.juni

 • Innsjekk 14.00 - 15.30 (Vi anbefaler de som kommer fra Oslo å ta bussen som er på Leira kl 13.35, vær gjerne tidlig ute med å bestill billett, for å sikre deg plass! mer info om dette under)
 • Åpningskonsert kl. 16.00 på Valdres Folkehøgskole
 • OBLIGATORISK INFORMASJONSMØTE FOR ALLE direkte etter konserten er ferdig
 • 19:00 Grilling og leker
 • 20:00 Elevkonsert 

Det er obligatorisk å møte på informasjonsmøtene for ALLE kursdeltakerne, dette gjelder selv om du har deltatt på kurset før.

Avreise den 1.juli blir etter konserten kl 11.00, som er ferdig senest 13.00

Deltakere på Kammerakademiets sommerkurs har egen konsert på Valdres videregående skole kl 13.00 den 1.juli og avreise blir etter dette. 

Under kurset er det viktig å følge med på informasjon som blir hengt opp utenfor spisesalen på folkehøgskolen, i lobby/foajé på hotellene, på kulturskolen, på Valdres videregående, eller gitt muntlig.

Alle deltakerne får individuell undervisning i løpet av kurset. Forbered deg godt, og ta med en ekstra kopi av det du vil spille for læreren din på kurset.

Noter: Sendt ut til alle strykere, mandag 8.april 2019
Noter blir sendt direkte til deltakerne per e -post/lagt ut på hjemmesiden, disse må skrives ut og øves godt på før kurset starter! 

Ledere
Hvert år har vi leirassistenter som har hovedansvar for deltakernes ve, vel og sikkerhet. Disse bor sammen med deltakerne på folkehøyskolen og vil være behjelpelige med det som trengs døgnet rundt.

* Døgnåpen vakttelefon under kursperioden er (+47) 911 40 371

Husk å lese igjennom reglementet før du kommer på kurs

Hvis du har spesielle allergier/behov som du ikke har opplyst om i søknadsskjemaet, vennligst send en e-post snarest til anne.camilla.furre.thommesen@sommersymfoni.no med dette.

Vi har i flere år hatt deltakere som er hyperallergiske mot nøtter. Vi oppfordrer derfor alle til å ta spesielt hensyn til dette ved IKKE å ha med eller kjøpe matvarer som inneholder nøtter. Slike matvarer vil ikke være tillatt. (OBS sørlandschips blir laget i peanøtt olje, og er derfor heller ikke tillatt. Er du usikker så les innholdsbeskrivelsen på varen).

Reise til Valdres

For alle våre deltakere som ikke kjører selv/blir kjørt anbefaler vi å bestille bussbilletter så tidlig som mulig! Husk å bestille egen billett til ditt instrument, dersom dette skal ha et eget sete, ved siden av deg. Billetter bestilles her; https://www.nor-way.no/nb-NO#/

Alle som skal til Valdres Folkehøyskole bestiller billett til Leira E16

Alle som skal til Fagernes (bor på hotellet) bestiller billett til Fagernes skyssstasjon

 

Pakkeliste Valdres Sommersymfoni

Vi anbefaler å merke alt medbrakt utstyr med navn og telefonnr.

 
Musikalsk:

 • Instrument med alt tilbehør, sjekk at instrumentet er i god stand før du kommer på kurset.
 • Alle strykere må ha med et sett med ekstra strenger, harpiks, sordin, og aller helst en ekstra bue, husk også skulderstøtte hvis du bruker det.
 • Notestativ, godt merket med navn, lag gjerne et spesielt kjennetegn som sløyfer i ulike farger, klistremerker eller lignende, slik at du lett finner igjen ditt notestativ
 • Blyant og viskelær til orkester og ensemble-øvelsene
 • Solonoter til spilletimer, øving og konsert(husk originalutgave av akkompagnementsnoten til det du skal spille på konsert og ta med en ekstra kopi av det du skal spille for lærer på kurset)
 • Orkesternoter/ensemble noter til kursets orkesterøvelser og ensembleøvelser (Du MÅ skrive ut alle notene du får tilsendt på e post/finner på hjemmesiden før du kommer på kurset, dette kan ikke gjøres på kurset)

 

Annet:

 • Klær for den perioden du er på kurset. I Valdres har vi alt fra nydelige sommerdager til regnværsdager, sjekk (langtids)værmeldingen før du pakker!
 • Toalettsaker
 • Badetøy og badehåndkle(det vil bli organisert badeutflukter ved fint vær)
 • Hvis du har med elektronisk utstyr som mobiltelefon etc. husk lader.
 • Drikkeflaske
 • Konsertantrekk; pent, fargerikt og sommerlig for alle orkestre/ensembler.
 • Litt lommepenger
 • Lommelykt, kan alltid være greit å ha.
 • Det kan være en del mygg i Valdres om sommeren, hvis du blir plaget av myggstikk, ta med myggmiddel. Vi har ellers førstehjelpsutstyr til ulike småskader.
 • Solkrem
 • Godt humør!

Sengetøy og håndkle er inkludert i prisen