Juliet Jopling

Lærer
Bratsj, 1.periode
Juliet Jopling

Den engelske bratsjisten Juliet Jopling studert med Bridget Crouch og Grigori Zhislin ved Royal College of Music, London, med David Takeno ved Trinity College, Cambridge University, før hun studerte videre med Thomas Riebl ved Mozarteum i Salzburg.

Juliet har opptrådt som solist ved en rekke orkestere, bl a Kringkastingsorkesteret, The Brandenburg Philharmonic og The London Soloists Chamber Orchestra. Hun har også vært solist i Waltons bratsjkonsert med The Philharmonia, overført direkte i engelsk radio. Som prisvinner i Live Music Now!, Countess of Munster Trust og Making Music 2000, har Juliet vært svært aktiv i å fremføre repertoaret for bratsj og klaver i hele UK. I 1997 og 2000 var hun prisvinner i Lionel Tertis Internasjonale Bratsjkonkurranse.

En lidenskapelig kammermusikker, var Juliet en av grunnleggerne av strykesekstetten Ensemble Sándor Végh, som har vært Ensemble-in-Residence i Wien’s Musikverein, og av strykekvartetten The Quince Quartet, som i 2004 var prisvinner i Banff Internasjonale Strykekvartett Konkurranse.

Bosatt i Oslo siden 2004, er Juliet Engegårdkvartettens bratsjist og solobratsjist i Den Norske Opera og Ballett. Hun er kunstnerisk leder av Oslo Quartet Series, og dirigent i Nordberg Strykeorkester. Hun spiller på en Giuseppe Guadagnini fra 1770.