Trond Husebø

Dirigent
Dirigent, begge perioder
Trond Husebø

Trond Husebø (f. 1979), har de siste årene etablert seg som et nytt og spennende navn på musikkscenen i Norge, og har også gjort seg bemerket i Skandinavia som en lovende og energisk dirigent. Nylige høydepunkt inkluderer m.a. debut i Oslo Filharmoniske orkester med en konsert som ledet til umiddelbart reengasjement i sesongen 18/19. Sommeren -18 hadde Husebø også musikalsk ledelse på den første fullskala utendørsoppsetningen av Evita i Norge, en forestilling som høstet strålende kritikker. Han er også hyppig gjest i norske orkestre, og nylige reengasjement inkluderer orkestre som Stavanger Symfoniorkester og Kringkastingsorkesteret, samt debut med Nord-Norsk Kammerorkester.  

Husebø var fra 2009 til 2011 ansatt som assistentdirigent for Bergen Filharmoniske Orkester og deres daværende sjefdirigent Andrew Litton, og dirigerte i denne perioden alt fra abbonementskonserter og ballettproduksjoner til gallakonserter. Under sin tid i BFO var han også assistent for første gjestedirigent Juanjo Mena, og har fortsatt sin kontakt videre med Mena som hans assistent på utvalgte produksjoner med hans orkester, BBC Philharmonic.

I tillegg til å ha fortsatt sin kontakt med Bergen Filharmoniske jobber Husebø jevnlig med en lang rekke orkestre over hele Skandinavia, og har dirigert m.a. Nord Norsk Symfoniorkester, Trondheim Symfoniorkester, Kristiansand Symfoniorkester, Norrköping Syymfoniorkester, Gøteborg Symfoniorkester, Atlanta Pops Orchestra, Aarhus Symfoniorkester og Aalborg symfoniorkester. Han har også gjort flerfoldige innspillinger av norsk filmmusikk med Prague Film Orchestra. Utover dette er han en jevnlig gjest i de norske og skandinaviske militærorkestre og ensembler, og har siden 2010 vært musikalsk leder for Mostraspelet. I 2015 var Husebø for andre gang på rad plukket ut som eneste skandinav til å konkurrere i den prestisjefylte Malkokonkurransen med DR Symfoniorkester

Opprinnelig bratsjist, studerte Husebø med Morten Carlsen og Lars Anders Tomter på Norges Musikkhøgskole, før han tok sitt diplomstudie i dirigering under Ole Kristian Ruud på samme skole. Husebø fortsatte sine studier etter eksamen med deltakelse på masterclasses med m.a. Jorma Panula, Neeme Järvi og Bernard Haitink.