Steinar Granmo Nilsen

Lærer
Horn, 2. periode
Steinar

Steinar Granmo Nilsen er for tiden ansatt i Det Norske Blåseensemble i Halden og spiller i flere av de ledende skandinaviske barokkorkestrene. Han har tidligere vært ansatt i en årrekke i Forsvarets Stabsmusikkorps i Oslo. 

Han vokste opp i Trondheim, og studerte først ved Trøndelag Musikkonservatorium hos Stein Villanger.  Deretter reiste han til Tyskland hvor han fullførte sitt orkesterdiplomstudium ved Staatliche Hochschule für Musik Freiburg hos Ifor James (ventilhorn) og Renée Allen (naturhorn).  Han avsluttet sine studier ved Norges musikkhøgskole (NMH) med hovedfag i kammermusikk og solo-spill hos Frøydis Ree Wekre.

 

I 1999 deltok han ved den anerkjente Festival d’Art Lyrique i Aixen-Provence i Frankrike som medlem av L’academie Européenne de Musique. Han deltok som orkestermusiker, kammermusiker og hornist, og mottok akademiets pris som årets instrumentalist for innsatsen. I 2000 vant han 2. pris i Prinsesse Astrids Musikkpris.

 

Steinar Granmo Nilsen er førsteamanuensis i horn og naturhorn ved Norges musikkhøgskole. Han er en svært aktiv og ettertraktet kammermusiker og solist med moderne og historiske horn, og hans repertoar spenner fra barokk- til samtidsmusikk.

 

Ledsaget av Forsvarets Stabsmusikkorps gjorde han i 2004 en innspilling for SIMAX av «Invitation to a Voyage», et verk for horn og blåseorkester av Trygve Madsen. I 2012 spilte han inn Beethovens sonate op. 17 og i 2015 «Early Romantic Horn Sonatas» sammen med Kristin Fossheim for plateselskapet 2L, og nylig har han som medlem av Oslo Kammerakademi gitt ut CD’ene «Beethoven», «Leipzig», «the first beauty» og «Mozart» på LAWO Classics.