Margeretha Stassen

Akkompagnatør
Akkompagnatør, 1. periode
Margeretha Stassen

Margeretha Stassen (1971) er en konsertpianist med mange evner. Hun har sin Master fra Nederland og har fått stipend for å studere kammermusikk på Norges Musikkhøyskolen i Oslo ved pianist Håvard Gimse. Margeretha er både solist, akkompagnatør, musikkpedagog og dirigent. 

Margeretha har deltatt i mesterkurs og konkurranser i bla. Frankrike, Østerrike, Nederland og Sverige. Hun har hatt lærere som Jiri Hlinka, Detlev Kraus, Jean Ives Thibaudet, Janine van Mever og Arthur Hartong. 

Som solist har hun spilt med bl. a .Arnhem Sinfonietta og Ådalsbruk Musikkforening . Hun har også gjort sine egne prosjekter, for å nevne ”Bilder fra en utstilling” av Moussorgsky og Debussy sine preluder med video. 

Margeretha har vært på konserttur med pianisten Hyojin Ahn fra Korea i Nederland, Sverige og Norge. Hun har også prosjekter med sopranen Gry Oda Myrbakken (Duo Sing og Tang) og har gjort samtidsmusikk med trio ReTryKo. 

Margeretha er bl. a. fast lærer og akkompagnatør ved ”Stråkforum” i Sverige, er akkompagnatør ved ”Absolutt Cello” og ”Young Cellists of Norway”,og er dirigent til Glomma Koret , Hernes Sangkor og Våler Seniorkor