Sigyn Fossnes

Lærer
Fiolin, begge perioder
Sigyn Fosnes

Fiolinist Sigyn Fossnes er førsteamanuensis på Barratt Due Musikkinstitutt hvor hun underviser på Unge Talenter, er dirigent for Barratt Dues Juniorensemble og underviser i fiolindidaktikk. Hennes elever har fått flere priser i konkurranser og musikkmesterskap. Hun underviser også ved Norges musikkhøgskole og ved flere anledninger holdt mesterklasser ved Chetham School of Music i Manchester. Hun har også vært med å bygge opp fiolinundervisningen i Hanoi og Brasil. Hun har i en årrekke vært leder for strykerkursene ved Sommersymfoni i Valdres, og fra 2011 har hun vært Resident Musician i musikkfestivalen Abermusicfest i Wales.

Sigyn Fossnes er utdannet fiolinist fra Norges musikkhøgskole og Guildhall School of Music, London. Fossnes første solo-cd med pianisten Einar Henning Smebye ble lansert under ULTIMA 2005, og hun mottok på bakgrunn av dette en pris som Årets utøver 2005 av Norsk Komponistforening. Hun ble også nominert til Spellemannprisen 2005 for denne cd-en, og den har fått særlig gode anmeldelser i Norge og England. Hun har også lansert cd-en bl a i Paris, London og Roma. Sammen med pianisten Else Olsen S. lanserte hun sin siste CD på Festspillene i Bergen 2010.

Sigyn Fossnes var ansatt i Stavanger symfoniorkester 1994-97, og har de senere år vært en aktiv kammermusiker i en rekke ensembler; blant annet Ensemble Ernst og Ametri strykekvartett, som ble nominert til Spellemannprisen i 2002.