Signe Bakke

Piano, 2. periode
Signe Bakke

Signe Bakke har studert med Jan Henrik Kayser ved Griegakademiet og Jens Harald Bratlie ved Norges Musikkhøgskole der hun tok sin diplomeksamen. 18 år gammel vant hun Ungdommens Pianomestre, som 23-åring hadde hun sin debutkonsert i Oslo, og to år senere var hun solist med Oslo Filharmoniske Orkester. Under studietiden spilte hun på mesterklasser med bl.a. Adele Marcus, Vlado Perlemuter, Jenny Solheid og Albert Ferber.

Signe Bakke har hatt en omfattende konsertvirksomhet både som solist, kammermusiker og akkompagnatør, med engasjementer i hele Norden, mange europeiske land og USA. Hun har hatt flere konserter ved Festspillene i Bergen, spilt ved novemberfestivalen i Moskva, Ultimafestivalen i Oslo, og mange ulike festivaler i Italia. Hun gir jevnlig konserter på Troldhaugen og har gitt ut flere cd-er med musikk av Edvard Grieg.  Hennes cd  ”Crystalline”  med klaververker av den japanske komponisten Karen Tanaka har fått mye internasjonal oppmerksomhet og rosende omtale i internasjonal presse.

Signe Bakke er førsteamanuensis ved Griegakademiet der hun underviser i klaver og akkompagnerer sangere og strykere. Hun har et sterkt engasjement for talentutvikling i Bergensregionen og har undervist mange pianister i Griegakademiets talentklasse. Flere av hennes elever  har vunnet 1. priser i UMM.