Britta Skärby-Vindenes

Lærer
Fiolin, 2.periode
Brita Skjärby Vindenes

Britta Skärby-Vindenes har sin instrumental- og pedagogikkutdannelse fra Norges Musikkhøgskole i Oslo (fiolin) og fra Griegakademiet i Bergen (barokkfiolin) Hun er utdannet Suzukilærer med ESA:s alle 5 nivåer.

Britta har vært ansatt som fiolinist i Regionmusiken i Strängnäs i Sverige og som fiolinist i Ålesund strykekvartett. Hun har også arbeidet for  Rikskonsertene, Hordaland Teater, Den nationale Scene, Rogaland teater, Opera Bergen, Opera Nordfjord, Bergen Barokk og flere andre ensembler.

I Bergen der Britta har bodd og arbeidet siden 1991, har hun vært med på å bygge opp et stort strykermiljø i Bergen kulturskole. Hun har startet og drevet flere orkestre for barn og ungdom og driver nå ensemblet  Suzuki Viva ved siden av  kammergrupper i kulturskolen. I de siste årene har hun medvirket i Kulturskolens samarbeid med Barratt Due musikkinstitutt sitt arbeid med unge talenter. Hun undervisar også på Bergen private gymnas og på Griegakademiet der hun er metodikk- og praksislærer.  Hennes elever har mottatt en rekke priser og stipend.