Inga Margrete Aas

Kontrabass, 1.periode
Inga Margrete Aas Ver .2.jpg

Inga Margrete Aas er musiker, med hovedfokus på klassisk musikk, improvisert musikk og eksperimentell musikk. Aas spiller kontrabass og viola da gamba. Hennes virke som musiker består hovedsakelig av spilling og arbeid med flere ensembler hun har vært med å jobbe fram. I oktober 2016 mottok hun De Unges Lindemanpris sammen med Vilde Sandve Alnæs for deres arbeid med duoen Vilde&Inga. Aas underviser også kontrabass i Marienlyst og Ullevål skoleorkester, og 2013-2014 underviste hun et år ved Edward Said National Conservatory of Music i Palestina.

Vilde&Inga vakte oppsikt da de i 2014, som nyutdannede klassiske musikere, debuterte på det tyske plateselskapet ECM med et album bestående av improvisert og egenkomponert musikk. Siden duoen begynte å spille sammen i 2010 har de spilt over hundre konserter i mange forskjellige land.

Vilde&Inga består av Vilde Sandve Alnæs på fiolin og Aas på kontrabass. De spiller akustisk fritt improvisert musikk. I oktober 2016 mottok de De Unges Lindemanpris for deres virke som duo.

Aas har vært fast musiker i det klassiske kammerorkesteret Ensemble Allegria siden 2011. I løpet av denne perioden har ensemblet gått fra å være ungt og lovende til å bli et profesjonelt og anerkjent orkester som blir invitert til de store festivalene i Norge, som Festspillene i Bergen, Oslo Kammermusikkfestival, Festspillene i Nord-Norge, Hardanger Musikkfest og Nordlys Festivalen. I 2012 ble Ensemble Allegria tildelt Statoil Stipendet for klassisk musikk. Ensemble Allegria har gitt ut to album på LAWO. Deres andre album, Volt 22, ble nominert til Spellemann i 2015.

As deafness increases spiller musikk i grenseland mellom improvisert og komponert musikk. Aas har det siste året gått over til å spille viola da gamba i trioen. Høsten 2013 ga de ut sitt debutalbum As deafness increases på det norske plateselskapet Vafongool. I mai i 2015 laget trioen musikk til filmen 17 toner hvitt på bestilling fra regissøren Trond Ansten. Filmen har allerede blitt vist på flere internasjonale filmfestivaler.

O spiller fri folk, med Solberg på vokal og gitar og Aas på viola da gamba. Etter flere år med øving, blandt annet under et ukes opphold i Tekstforfatterfondets leilighet i Firenze, spilte duoen sin debutkonsert på Træna i juni i år. Konserten var i forbindelse med avdukingen av den siste skulpturen i Skulpturlandskap Nordland. Duoen spilte også en konsert under Oslo kulturnatt i september. I september i år skal O på turné, med konserter i Norge og Sverige.

Azkadenya er en nystartet trio med Sidsel Endresen (stemme) og Vilde Sandve Alnæs (fiolin). Trioen spilte sine første konserter i Norge i 2015, og var i februar 2016 på turné i Italia. Sommeren 2016 spilte de på Kongsberg Jazzfestival.