Ida Bryhn

Bratsj, 1.periode
Ida Bryn

Bratsjisten Ida Bryhn (f. 1981) er fra Oslo og fikk sin første musikkopplæring ved Barratt Due musikkinstitutt med Georg Horvati og Alf Richard Kraggerud som fiolinlærere og Soon Mi Chung som bratsjlærer. Fra høsten 2013 begynte Ida sitt engasjement som professor ved Royal College of Music i London samtidig som hun startet å undervise på Barratt Due.                        

For tiden sitter hun på prøve som solobratsjist i Philharmonia Orchestra i London under sjefsdirigent Esa Pekka Salonen. Med Philharmonia har hun turnert verden rundt og gjestet de fleste store konsertsaler i Europa og USA. Ida er solobratsjist i Det Norske Kammerorkester og underviser også på Norges Musikkhøgskole. Hun har gjestet en rekke festivaler i Norge og i utlandet. Bla. Verbier festival, Ravinia utenfor Chicago, IMS Prusia Cove, Risør kammermusikkfestival, Oslo kammermusikkfestival, Ultimafestivalen, Festspillene i Bergen, Hardanger og Elverum samt vinterfestspillene på Røros. Ida har også gjesteopptredener med the Razumovsky ensemble i London, Diamantensembelet i København og London Philharmonics kammermusikkserie i Wigmore Hall.                        

Som solobratsjist har hun gjestet Stockholmfilharmonien, Oslo-Filharmonien, London Philharmonic Orchestra, Amsterdam Sinfonietta, Camerata Nordica og Kringkastingsorkesteret i Oslo. 
Hun har holdt mesterklasser ved Royal College of Music i London, Göteborgs universitet, Hanoi State Academy og sommerkurs på Voksenåsen. Fra 2006 til 2009 var Ida ansatt i fjerdestillingen i Oslo-Filharmonien.                        

I 2008 avsluttet Ida Bryhn sine Diplomstudier ved Norges Musikkhøyskole med Lars Anders Tomter som lærer. Eksamenskonserten holdt hun som solist med Oslo-Filharmonien (dir. Jukka Pekka Saraste). Hun har videre vært solist med en rekke orkestre i Skandinavia. Ida Bryhn ble tildelt Shellprisen i 2008. 

Som fulbrightstipendiat har Ida studert ved New England Conservatory i Boston med Kim Kashkashian som lærer. Hun har mottatt støtte fra Wilhelmsens stiftelse og Norge-Amerikaforeningen.
 Ida Bryhn har vært en del av Rikskonsertenes to-årige lanseringsprogram INTRO–klassisk.