Juliet Jopling

Festivalutøver/lærer
Bratsj
Juliet Jopling

Den engelske bratsjisten Juliet Jopling studert med Bridget Crouch og Grigori Zhislin ved Royal College of Music, London, med David Takeno ved Trinity College, Cambridge University, før hun studerte videre med Thomas Riebl ved Mozarteum i Salzburg. Som prisvinner i Live Music Now!, Countess of Munster Trust og Making Music 2000, Juliet og pianisten Tim Horton var svært aktiv i å fremføre repertoaret for bratsj og klaver i hele UK.

Juliet har opptrådt som solist ved en rekke orkestere, bl a The Brandenburg Philharmonic og The London Soloists Chamber Orchestra. Hun har også vært solist i Waltons bratsjkonsert med The Philharmonia, overført direkte i engelsk radio.

I 1997 og 2000 var hun prisvinner i Lionel Tertis Internasjonale Bratsjkonkurranse.

Juliet har arbeidet i Chamber Orchestra of Europe, Ensemble Modern (Frankfurt), London Mozart Players, The English Chamber Orchestra, og har vært gjestende leder av bratsjgruppene i Camarata Academica Salzburg, i operaorkesteret i Rouen, Dresden Symfoniorkester, Norges’ Kringkastingsorkesteret og Oslo Filharmonien.

Hun var en av grunnleggerne av strykesekstetten Ensemble Sándor Végh, som har vært Ensemble-in-Residence i Wien’s Musikverein, og av strykekvartetten The Quince Quartet, som i 2004 var prisvinner i Banff Internasjonale Strykekvartett Konkurranse.

Bosatt i Oslo siden 2004, Juliet har vært solist i Bartoks bratsjkonsert med Kringkastingsorkesteret, i Mozarts Symfonie Concertante med Det Norske Opera og Ballett Orkesteret sammen med Øyvind Bjorå, og har spilt mye som solobratsjist i Det Norske Kammerorkesteret. Hun er dirigent for Nordberg Strykeorkester, og er kunstnerisk leder for Oslo Quartet Series. I tillegg til å være Engegårdkvartettens bratsjist, er Juliet Solobratsjist i Det Norske Opera og Ballett Orkesteret. Hun spiller på en Giuseppe Guadagnini fra 1770.