Oslo Kammerakademi

Festivalorkester
Blåseensemble
OKA, logo

OSLO KAMMERAKADEMI er et ensemble som i hovedsak spiller kammermusikk for blåsere med den historiske harmonibesetningen som utgangspunkt. Dette er et nytt ensemble med noen av Norges fremste soloblåsere. Ensemblet bruker historiske messinginstrumenter på klassisistisk repertoar for å gi klangbildet autentisitet og transparens. Dette gir musikerne muligheten til bedre å nærme seg en historisk framføringspraksis.

 

Oslo Kammerakademi har som mål å belyse kammermusikktradisjonen med tidsriktige interpretasjoner og en klar kunstnerisk profil på høyt nivå. Ensemblet vil også invitere komponister til å bidra med å fremheve blåsernes betydning i kammermusikken med nye verk. Ensemblet skal være et forum for musikalske opplevelser som underholder og som gir en dypere forståelse av musikken. I norsk og skandinavisk musikkliv vil ensemblet framstå som leverandør av førsteklasses kammermusikk. 

 

Ensemblet ønsker å sprenge den tradisjonelle nisjen for blåsekammermusikk ved å kombinere interpretasjon og nærhet til publikum gjennom fokus på formidling. Ensemblet har som mål å spille flere produksjoner hvert år både i Norge og i utlandet, og planlegger dessuten å spille inn flere CDer med både gammel og nyskrevet musikk.