Elise Båtnes

Festivalutøver/lærer
Fiolin
Elise Båtnes

Elise Båtnes begynte å spille fiolin fire år gammel, og debuterte fire år senere som solist sammen med Trondheim Symfoniorkester. Hun fikk sin første opptreden med Oslo-Filharmonien ti år gammel i 1981, da hun fikk være solist på en barnekonsert med Mariss Jansons som dirigent. I 1982 var hun på ny solist med Oslo-Filharmonien under fremførelse av Vivaldis dobbelkonsert. Hun har etter dette vært solist med alle de norske symfoniorkestrene og i en lang rekke land. http://www.oslofilharmonien.no/

Hun fyller i dag stillingen som 1.konsertmester i Oslo-Filharmonien, og hennes konsertvirksomhet omfatter også solistoppdrag med anerkjente dirigenter og orkestre i utlandet. Tidligere har hun i til sammen ni år vært konsertmester i Danmarks Radios Symfoniorkester og Westdeutsche Rundfunk Sinfonieorchester, Köln.

Ved siden av symfonisk musikk har Båtnes også mye erfaring med kammermusikk, og har opptrådt ved flere festspill og kammermusikkfestivaler (som Festspillene i Bergen, Oslo Kammermusikkfestival, Risør Kammermusikkfest, Trondheim Kammermusikkfestival og ICMF i Stavanger). I slike sammenhenger gjerne i samarbeid med kjente norske pianister som Leif Ove Andsnes, Håvard Gimse og Sveinung Bjelland.

Sammen med Håvard Gimse på klaver lanserte hun i 2008 en CD med musikk av Bela Bartok (Simax Classics).

Hun spiller på en A.Stradivari 1689 ("Arditti") utlånt fra Sparebankstiftelsen DNB / Dextra Musica.