Ernst Simon Glaser

Lærer/ festivalutøver
Cello
Ernst Simon Glaser

Ernst Simon Glaser (f. 1975) er i dag solocellist ved Göteborgs Symfoniker - Sveriges Nasjonalorkester.

Etter studier hos Ralph Kirshbaum flyttet Ernst Simon til Norge for å ta stillingen som Alternerende Solocellist i Trondheim Symfoniorkester 22 år gammel. Han har også vært solocellist i Den Norske Opera og Ballet i 10 år.

Etter å ha blitt kåret til ”Årets Unge Solist 2002” av Rikskonsertene spilte Ernst Simon inn sin debutinnspilling med verker av Schumann og Schubert på SIMAX sammen med Liv Glaser (hammerklaver). Han har også spilt inn cellokonserter med blåsere som inkluderer verker av Ibert, Gulda, Jon Øivind Ness og Olav Anton Thommessen (Sjøforsvarets Musikkorps og dirigent P. Szilvay). Glaser mottok Debutantprisen i 2004.

Noen dirigenter han har samarbeidet med er David Afkham, Omer Wellber og Rolf Gupta. Han har spilt kammermusikk med bl.a. Shlomo Mintz, Leif Ove Andsnes, Håvard Gimse, Arve Tellefsen, og David Coucheron. Som solist har han spilt med mange av de norske orkestre samt Göteborgs Symfoniker og han har spilt recitaler i flere nordiske og europeiske land i tillegg til Canada, Israel og Kina.

Ernst Simon liker å undervise og er for tiden assistent til Truls Mørk ved Norges Musikkhøgskole.

Ernst Simon Glaser spiller på en cello bygget av Francesco Rugieri, Cremona ca. 1680, generøst stilt til rådighet av Dextra Musica AS.