Guro Kleven Hagen

Kunstnerisk leder / fiolin
Guro KH Terese Samuelsen8

Guro Kleven Hagen (f. 1994) debuterte i 2011 med Oslo-Filharmonien og Jukka Pekka Saraste, og har siden da holdt konserter med flere av Skandinavias fremste orkestre. Hennes nylige innspilling av Prokofieffs andre og Bruchs første fiolinkonserter med Oslo-filharmonien og Bjarte Engeset ble plukket ut som “Editor’s Choice of the Month” i det internasjonalt anerkjente Gramophone Magazine i august 2014.

Guro har vært solist med orkestre i Tyskland, Russland, Østerrike, Danmark, Sverige, Polen, Estland, Israel, Jordan og Norge, og arbeidet med dirigenter som Christian Vasques, Christian Arming, Cornelius Meister, Ari Rasilainen, Perry So, Jaime Martín, Eivind Aadland og Ole Kristian Ruud. Som kammermusiker har hun spilt med blant annet Leif Ove Andsnes, Maxim Rysanov, Andreas Brantelid, Shlomo Mintz, Itamar Golan og Ida Haendel. Hun har også tatt del i flere store musikkfestivaler, som Verbier Festival i Sveits og Festspillene i Bergen.

Guro har vunnet priser i flere internasjonale konkurranser. I 2010 fikk hun 2. pris i “Eurovision Young Musician” i Wien, en konkurranse direktesendt på TV over store deler av Europa, og samme år ble hun tildelt “EMCY Prize for Music” i den internasjonale Menuhin-konkurransen. Da hun var 14 år ble hun kåret til “Årets musiker” under Ungdommens musikkmesterskap og som femtenåring fikk hun “Prinz-von-Hessen-Preis” i Kronberg i Tyskland. I tillegg ble hun i 2010 tildelt “Den norske solistpris”, i 2013 fikk hun Statoils talentstipend innen klassisk musikk og i 2014 mottok hun Arve Tellefsens musikkpris.

For tiden studerer Guro på “Hochschule für Musik Hanns Eisler” i Berlin, etter å ha gått flere år på Barratt Due musikkinstitutt i Oslo med Stephan Barratt-Due og Alf Richard Kraggerud som lærere.

Guro spiller på en C. Bergonzi, også kjent som “Kreisler-Bergonzi” på lån fra Dextra Musica.

Les mer på Guros offisielle nettsider: http://guroklevenhagen.com/

Spiller på følgende konserter

UTSOLGT
Skjebnesymfonien på brannstasjonen
- symboltung åpningskonsert av festivalens andre helg
23. juni kl 18:00 / Nord-Aurdal brannstasjon
Skjebnesymfonien på brannstasjonen
- symboltung åpningskonsert av festivalens andre helg
23. juni kl 20:00 / Nord-Aurdal brannstasjon
Grip dagen!
- samtale om bærekraftig musikkliv og lunsjkonsert
24. juni kl 13:00 / Valdres folkemuseum - festsalen
Artsmangfold
- musikk som har hentet inspirasjon fra dyrenes verden
24. juni kl 18:00 / Valdres folkehøgskole
Da Capo!
- vi slår et slag for både musikalsk og bærekraftig gjenbruk!
25. juni kl 13:00 / Revling Gård
UTSOLGT
Kortreist!
- festkonsert på Nythun: kortreist mat & nordisk musikk
25. juni kl 18:30 / Nythun
Fyrlykter
- avslutningskonsert i Aurdal kirke
26. juni kl 19:30 / Aurdal kirke