Gunnar Flagstad

Festival artist /leader accompaniment section
Piano
Gunnar Flagstad

Flagstad er utdannet ved Østlandets musikkonservatorium og Norges musikkhøgskole, der han tok en Master i «akkompagnement/samspill» våren 1997. Han har vært ansatt ved musikkhøgskolen (NMH) siden 1997, og er i dag førsteamanuensis i akkompagnement og Fagseksjonsleder for klaver, akkompagnement, gitar og akkordeon. Flagstad har også i en årrekke vært tilknyttet Barratt Due musikkinstitutt.

Flagstad har spilt i en lang rekke land i Europa på ledende arenaer som Wigmore Hall, St. Martin-in-the-Fields og BBC Radio 3 (London), Konzerthaus (Berlin), Lucerne Festival (Sveits), Usadba Jazz festival (Russland), og i Norge på festivaler som Festspillene i Bergen, Oslo Kammermusikkfestival, Hardanger Musikkfest og Festspillene i Nord-Norge. Han har jevnlig gjestet NRK radio og TV, har turnert omkring i hele Norge med Rikskonsertene. Som kammermusiker spiller han med slike som Tine Thing Helseth Quintet, samtidsensemblet TRAKTOR og pianoduoen 20 fingre.[1] I duo med Tine Thing Helseth turnerte han i Irland høsten 2017.[2]

Flagstad er en av de tre kunstnerisk ansvarlige i konsertserien Resonans på Gjøvik. Han er også fagleder for akkompagnement på kurset og festivalen Valdres sommersymfoni, og sitter i kunstnerisk råd for Ringsakeroperaen.